Despre Chisinau
Despre Chisinau
Parcul Valea Morilor
Acesta este un parc unic. Frumusețea lui nu atrage doar localnicii, ci și turișii din alte țări, astfel încât să poată contempla o priveliște uluitoare a apusului de pe vârful dealului. Lacul este o altă atracție a acestui parc, făcându-l cu ușurință unul dintre cele mai atrăgătoare locuri de vizitat din Chișinău.
Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău
Fiind principala catedrală a Bisericii Ortodoxe din Moldova, aceasta este practic inima Chișinăului, un loc pe care trebuie să-l vizitezi. A fost construită la începutul anilor 1830 și este o paradigmă a unei clădiri neoclasice. Pe măsură ce intri în catedrală, te trezești înconjurat de o ambianță senină, bogată în momente de spiritualitate.
Parcul Central Ștefan cel Mare
Întins pe o suprafață de 7 hectare, acesta este cel mai vechi parc din toată Moldova și unul dintre cele mai mari parcuri din orașul Chișinău. Se consideră că ar fi fost plantat în 1818. Cu fântâni frumoase, o mulțime de păsări și verdeață luxuriantă în jur, acest parc este complet scufundat într-o ambianță senină și romantică. Întreaga atmosferă este atât de liniștită, încât odată ce intri în acest parc, s-ar putea să pierzi noțiunea timpului. Datorită atmosferei sale romantice, acest parc este cunoscut și sub numele de „Parcul Îndrăgostiților”, deoarece este un loc de întâlnire faimos pentru cupluri. De asemenea, dacă vizitați vreodată acest parc, asigurați-vă că vizitați „Aleea Poeților”.
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova este singura instituție de învăţământ superior din RM care instruiește medici și farmaciști.
USMF „Nicolae Testemiţanu” a fost constituită în baza Institutului de Medicină nr. 1, a Institutului de Medicină nr. 2, Institutului de Pediatrie din Leningrad (astăzi Sankt Petersburg) și a reprezentanților altor instituții de profil din Federația Rusă, care au fost evacuați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la Kislovodsk și ulterior transferați în RSSM, împreună cu studenţii şi întreg corpul didactic, fiind fondat Institutul de Stat de Medicină din Chișinău (ISMC).
Institutul și-a început activitatea la 20 octombrie 1945, având o singură facultate, cea de Medicină Generală, care cuprindea 32 catedre în cadrul cărora își făceau studiile 1000 de studenți.
Din anul 1990 Institutul poartă numele lui Nicolae Testemițanu. La data de 25 iulie 1991 Institutul de Stat de Medicină „Nicolae Testemițanu” din Chișinău a fost reorganizat ca Universitate. În anul 1995, instituției i s-a dat un nou nume – Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.